Rekordresultat för Ticket Privatresor

Ticket Privatresor gjorde sitt bästa resultat någonsin under 2015. Samtidigt fortsatte resebyråkedjan att ta marknadsandelar och växa både i butik och online. Försäljningen ökade med 13 procent till 5 326 msek (4707) och rörelseresultatet blev 63,0 miljoner kronor (44,6) för räkenskapsåret 2015.

Ticket Privatresor fortsätter sin lönsamma resa. Under 2015 förbättrades resultatet till 63 miljoner kronor, vilket är det bästa resultatet i resebyråkoncernens historia.     

  • Jag är både glad och stolt över att vi lyckats presentera ett rekordresultat för 2015. Våra kompetenta medarbetare har stor del i den positiva utvecklingen, säger Katarina Sjögren Petrini, koncernchef för Ticket Privatresor.

Ticket Privatresor fortsätter att ta marknadsandelar både i butik och online. Försäljningen i Sverige, företagets största marknad, ökade med 12 procent jämfört med 2014. Det kan jämföras med Svenska Resebyråföreningens (SRF) statistik över privatreseförsäljningen genom resebyråer, inklusive renodlade onlineresebyråer, som visade en försäljningsökning på 8 procent.

  • Att vi fortsätter att ta marknadsandelar samtidigt som vi lyckas prestera ett rekordresultat är ett bevis för att vi gör rätt saker. Vår offensiva satsning på vår omnikanalstrategi med butik, telefon och online, där våra resebutiker servar alla kunder och kunderna får samma service oavsett bokningskanal, bidrar till vår lönsamma tillväxt. Onlinekunderna väljer Ticket tack vare den service och tillgänglighet som vi kan leverera genom våra butiker och våra engagerade resesäljare, samtidigt som onlinetillväxten gör att butikerna kommer åt nya kundströmmar, säger Katarina Sjögren Petrini.

Fjolårets dåliga sommarväder i både Sverige och Norge har också bidragit till den positiva försäljningstillväxten, såväl under förra sommaren, hösten och under vintern. Även 2016 har börjat bra.  

  • Effekterna av fjolårets kyliga sommarväder har spillt över även på årets försäljning. Många vill i god tid säkra upp några veckor med garanterad sol och värme och suget efter resor i sommar är stort, säger Katarina Sjögren Petrini.

Onlineförsäljningen ökade med 24 procent jämfört med föregående år. Ett fortsatt fokus på webbplatsernas användarvänlighet och funktionalitet har bidragit till den positiva utvecklingen. Under 2015 har airngo.dk och airngo.fi lanserats i Danmark och Finland.  

För mer information kontakta

Karin Starkman Ahlstedt

PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor

karin.ahlstedt@ticket.se

070-735 63 08

Katarina Sjögren Petrini, VD och koncernchef, Ticket Privatresor

katarina.petrini@ticket.se 

070 567 51 73